Na onze verplichtingen vandaag en even toen het wat afkoelde ook een antenne dagje gehouden. Want de G5RV (Full size) die we hier hebben loopt qua SWR waardes erg hoog. Nou heb ik ook nog een g5rv junior hier liggen en die vandaag maar eens even de 2 omgeruild. Nu is dit natuurlijk wel jammer want de junior is niet geschikt voor de 80 Mtr. Dus als we die nodig hebben dan hangen we die wel weer op. 

Wat wat lastiger te bepalen is de hoek waarop de benen mogen hangen van de g5rv. Als je gaat zoeken op het internet vind je allerlei motivaties.. de een roept 90.. de ander 160 ga zo maar door. Niemand die een sluitend antwoord erop kan geven. En dan rest me 1 ding nog.. onderzoeken en uitvinden. We hebben hier van alles geprobeerd maar echt een succes is het nog niet. Dus wellicht toch maar eens kijken naar een alternatief anders dan deze antenne. 

De situatie zoals hij nu hangt: 

Hierboven zie je de situatie zoals hij nu hangt. Absoluut niet optimaal. Maar ja we kunnen moeilijk in de tuin van de buren onze antenne aanknopen :) En dan hier de swr waardes.. plaatje 1 is oude situatie.. (g5rv Full) en het 2e plaatje is de g5rv Junior. Let op de Range.. Effin helemaal optimaal krijgen doen we niet. Maar goed. we gaan verder onderzoeken hoe e.e.a. te verbeteren! 

73 PD8B 


Reacties   

#1 Eline 22-04-2018 00:23
Zo zien jullie maar weer, het leven heeft bergen en dalen :P
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen