Het was al weer zover Jota 2017 bij de scouting Berkel-Enschot is weer een feit. Bepakt en bezakt zijn we vrijdagmiddag naar Berkel Enschot gereden. Op dat moment was er nog niemand aanwezig dus voor ons (PB2Z en ik PD8B) een uitgelezen kans om even bij Mie Pieters een bakje koffie te gaan halen. Want we zouden niet in de blokhut zitten waar we voorgaande jaren doorgebracht hadden. Dit keer was het in de 5 Sterren Stal van Mie Pieters. (zie foto) Tijdens de koffie kwam Peter ons vergezellen en zijn we langzamerhand begonnen met het opbouwen van de apparatuur. De GO-kit die ik gemaakt had was natuurlijk snel geplaatst. Op tafel zetten, deksel eraf antenne erop en gaan met die banaan. 

Echter tja.. die antenne die moest nog de lucht in! Het wachten was op de vrachtauto en op de mannen die kwamen pionieren. Want voor de eerste keer sinds wij daar meedraaien met de jota heb ik ze toch zo ver gekregen om eens iets te pionieren. Wat erg leuk was om te zien hoe die bedrijvigheid was. Iedereen hielp op zijn of haar manier eraan mee. De een hield vast de ander tilde en weer een ander rende naar het einde van het veld om touw te zoeken. 
Na wat hangen en verhangen van de Full size G5RV en het plaatsen van de 21 Elements 2 Tonna konden we inmelden voor openingsronde. Dit lukte zonder enige problemen. 
De eerste verbindingen werden gelegd. Waaronder ook bijvoorbeeld op de 2 mtr een verbinding met Groningen. Gewoon op FM. Dus best uniek te noemen. En dat zonder linear of andere versterkers. Helaas ben ik vrijdag op zaterdag ziek geworden en had ik geen oog dichtgedaan. Aan het einde van de morgen ben ik maar even naar huis gegaan om toch een paar uur te kunnen rusten. Echt heel fris ben ik daar niet van wakker geworden maar uiteindelijk toch maar weer terug gegaan om ons Barpske te kunnen verder helpen. En we zouden ook het nachtspel (Contest) gaan doen dus dan is daar wel wat hulp bij nodig (dacht ik) Echter hebben de scouts zich die avond/nacht prima als een echte zendamateur gedragen. We waren continue aanwezig maar hadden eigenlijk prima kunnen gaan slapen. Ze gedroegen zich voorbeeldig. Om een uur of 3 was het wel genoeg en waren er alleen nog maar wat aangeschoten scouts op de band en hadden we zoiets van "klaar mee" We zijn die avond op de 1e plaats geëindigd qua plaats. Helaas gebruikte niet iedereen de log van de scouting en bleek later dat er een en ander niet helemaal goed gegaan was met loggen. Want voordat de contest begon stonden er al stations tussen met 61 punten die overigens die avond verder niet meer meegedaan hadden. Maar goed het plezier was er niet minder om! En daar gaat het uiteindelijk om. Communiceren met andere scouts! 

Naar ik begrepen heb vonden de scout's het leuk! En zijn er al plannen voor volgend jaar om de toren weer wat hoger te maken! Ik heb het voorstel geopperd om de Eiffeltoren na te bouwen. Hier gingen ze over nadenken! 
In ieder geval Scouting Berkel Enschot weer van hartstikke bedankt voor de gezelligheid!

Hieronder een paar foto's ter impressie: 


Onder toeziend oog kijken naar het heffen van de antenne die door Traffic Service Nederland beschikbaar gesteld werd. 


                De toren bij nacht.
Een overizzchtsfoto van onze 5 Sterren stal.

 

Geboeid luisteren de kinderen naar de uitleg van Frank.(PD5WSQ)

 

Ook een overgang van de ene groep naar de andere groep vond plaats. Voor de kinderen natuurlijk van harte gefeliciteerd! 

 

 

Geblinddoekt door een doolhof lopend. Gestuurd door de kinderen op de toren met een portofoon. En dat blijkt best lastig! 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen