Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. De beheerder van de website van een UBA-sectie, nam in de loop van dit jaar een tekst over van een televisieredactie en plaatste die op de website van zijn sectie. Bovenaan de tekst staat een foto zonder vermelding van bescherming of copyright. Onlangs ontving de verantwoordelijke van die UBA-sectie een aanmaning van een advocatenbureau om enkele honderden euro’s aan schadevergoeding te betalen voor onterecht gebruik van die foto. De maker van die foto eist auteursrecht voor het gebruik van zijn foto.
  2. Reeds voor het zesendertigste jaar op rij herdenkt de sectie ONZ de Canadian Liberation March. ook dit keer is een speciaal herdenkingsdiploma beschikbaar.
  3. Het is 160 jaar geleden dat het bekende Franse "Fort Boyard" werd gebouwd. Een herinneringsdiploma is beschikbaar.
  4. UBA LIR – De Lierse Radioamateurs geven een opleiding CW (morse) voor beginners en dit onder professionele begeleiding van ON5PVH (Piet) De bedoeling is om de te kennen symbolen per week te beperken zodat absolute beginners meer kans hebben op slagen in de BIPT proef. Deelname is gratis. (er zijn dranken te bekomen aan een democratische prijs). De eerste les start op zondag 3 september 2017 van 10 tot 12u. Iedereen is welkom ! Meer inlichtingen: ON7TA [at] uba [dot] be
  5. Onze Oekraïense zustervereninging, UARL, wijst er op in bepaalde gebieden een D0 of D1 prefix gebruikt wordt. Deze licenties worden niet uitgegeven door een officiële instantie en zijn dus in overtreding. Dit is niet alleen in overtreding met de Oekraïense wetgeving, maar ook met de ITU regels. D0 en D1 prefixen komen niet voor in de internationale lijst van prefixen opgesteld door de ITU. Je kan hier de officiële brief vinden van de UARL.