Nieuws vanuit België (UBA/BIPT)

Informatie over regelgeving, notities e.d. uit buurland België

  1. Van de ARRL vernemen we dat het befaamde National Geographic onze hobby aan bod liet komen in één van hun nieuwe filmprojecten. Mike Gilmer, N2MG, werkte mee aan het project.
  2. Silent Key : ON4PL, Léon Peters. Het is met diepe droefheid en tranen in de ogen dat we het overlijden hebben vernomen van onze vriend: Léon Peters, ON4PL. Léon is onverwachts overleden vorige woensdag 8 november 2017 op zijn negentigste jaar. Een vriend is heen gegaan! ON3TE
  3. De Heemkundige Kring A. Verhoestraete organiseert in samenwerking met de Koninklijke Unie van Belgische Amateurzenders (sectie ALT), de Kerkraad van de parochie St.-Maria-Aalter en het Gemeentebestuur van Aalter een herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Maria-Aalter. Zoals in het verleden zal deze activiteit doorgaan in de kerk van Maria-Aalter, Wingenestraat nr. 1, en wel op zaterdag 18 november, zondag 19 november en maandag 20 november 2017.
  4. Gisteren heeft Isabelle Weykmans, minister van cultuur, werkgelegenheid en toerisme van de Duitstalige Gemeenschap van België, officieel het certificaat van opname van de Morse code op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de Duitstalige Gemeenschap overhandigd.  
  5. Van 20 oktober tot 21 november 2017 vindt de 79ste Atatürk memorial plaats. Hieraan werd een award gekoppeld.