Hardware problemen

Nou we zijn een tijdje offair geweest. Helaas door problemen met onze 2 set’s. Zowel de Icom 7300 en de yeasu ft-991A die beide defecten vertoonde. De Icom ligt nog bij een reparateur want deze had een probleem met de klok. Als de set een tijdje van de voeding afgeweest is kan het zijn dat de interne accu niet meer opgeladen kan worden en de klok dus niet meer ‘bij de tijd’ blijft. Dit is een bekend probleem van deze zender en kan wel opgelost worden echter is het niet iets voor een “spijkersoldeerder” zoals ik ben. Dus iemand die bekend is met het solderen (onder een vergrootglas) gevraagd om dit probleem op te lossen en de ‘batterij’ te vervangen. Hier wacht ik dus nog op tot deze weer gerepareerd is.

De Yeasu had een ander probleem. Deze set was zo goed als doof op de 2 mtr en 70 cm banden. We hebben een bevriende amateur gevraagd om met zijn Yeasu ft-991A langs te komen om te vergelijken. En inderdaad was dit een feit. De set was zo goed als doof. En deze langsgebracht naar Jacobs Breda. Zij hebben dit ook geconstateerd en de set maar opgestuurd waar deze gerepareerd is. Echter eenmaal weer thuis bleek de ontvangst nu wel goed te zijn, maar de S-waarden waren nog steeds erg laag. Daar waar een repeater hier normaal met een dik signaal binnenkwam leek de SWR hier heel erg anders aan te geven. De set weer terug gebracht naar Jacobs en daar hebben ze die waarden weer aangepast. (waarschijnlijk met een signaal processor en servicemenu) En deze lijkt het nu wel weer goed te doen!

Barbara (PB2Z) kon wel uitkomen met de Locator Contest door het gebruiken van de ‘oude’ vertrouwde Yeasu ft-857D en heeft vorig jaar voor de catagorie 2 mtr de eerste plek behaald! Het was een nek aan nek race met een andere zendamateur maar uiteindelijk is het toch gelukt! Nog gefeliciteerd Barbara 🙂

In de planning van 2020 zit nu een rotor aan te schaffen en een richtantenne voor HF en wellicht 2/70 band. Want de Diamond antenne die we nu gebruiken (Diamond WD-330S) is een goeie ontvangstantenne maar om mee te zenden is hij hier niet geschikt voor.
Zonde maar we gaan nadenken over een andere antenne mogelijkheid die we wel goed kunnen gebruiken in onze beperkte tuin!

We houden jullie weer op de hoogte van de veranderingen.

73 PD8B en PB2Z

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.